Inklusiivisuuden kasvupaketti luo vastuullista matkailua

Haluatko kasvattaa asiakaskuntaasi ja kehittää työyhteisön ilmapiiriä? Oletko ajatellut inklusiivisuutta myös liiketoiminnan vauhdittajana? Tiesitkö että inklusiivisuus tarkoittaa paitsi liikuntaesteettömyyttä myös esimerkiksi aisti-, ikä- ja muistiystävällisyyttä?

Päivi Suutari Lemma Travel Housesta ja Hanna Liappis yritysvastuun asiantuntijayritys Taigawisesta yhdistivät voimansa matkailuyritysten inklusiivisuuden edistämiseksi. Tästä yhteistyöstä syntyi Inklusiivisuuden kasvupaketti, joka tarkastelee sekä asiakaspolun että työyhteisön inklusiivisuutta. Kohderyhmänä ovat matkailuorganisaatiot, jotka haluavat kehittää inklusiivisuuttaan, mutta kaipaavat suuntaa ja käytännön keinoja aloittamiseen.

Kasvupaketin avulla parannetaan moninaisuuden ymmärrystä, lisätään inklusiivisuusosaamista ja parannetaan joukkuehenkeä. Tämän myötä organisaatio voi tarjota palvelujaan entistä laajemmalle matkailijaryhmälle, mikä puolestaan edistää liiketoiminnan kasvua. Samalla voidaan nähdä parannusta henkilöstön tyytyväisyydessä ja sitä kautta sen pysyvyydessä. Organisaatio saa kasvupaketista tukea myös Sustainable Travel Finland- ja sertifikaattipolulle.

Inklusiivisuuden kasvupaketti auttaa matkailuyrityksiä hahmottamaan inklusiivisuutta käytännönläheisesti ja monipuolisesti. Paketissa tunnistetaan olemassa olevat vahvuudet ja kehityskohteet:

  1. Tuotteissa
  2. Työyhteisössä
  3. Toiminnoissa (esim. myynti, rekrytointi, opastus, viestintä)
  4. Fyysisissä tiloissa

Lähtötilanteen analysoinnin perusteella voimme suunnitella konkreettisia toimenpiteitä kohti inklusiivisempaa ja menestyvämpää liiketoimintaa.

Kiinnostuitko? Lue lisää Lemma Travelin sivuilta tai ota yhteyttä Hannaan!

Päivi Suutari on Sustainable Travel Finland -valmentaja sekä Green Key- ja Travelife for Tour Operators -vastuullisuussertifikaattien auditoija. Hänellä on sekä matkailu- että sosiaalialan koulutus ja yhteensä yli 25 vuoden tausta globaalissa matkailuliiketoiminnassa ja sote-vertaisjärjestökentällä.

Hanna Liappis on vajaan kahdenkymmenen vuoden ajan työskennellyt yritysvastuun eri rooleissa. Matkailun saralla hän on toiminut Green Key -auditoijana ja konsultoinut matkailun alueorganisaatioita.

Takaisin